Vincent Kompany zet zijn schouders onder de Brusselse derdeklasser FC Bleid. De geruchten daarover gingen al langer rond, maar het nieuws is nu ook officieel bevestigd. Kompany zoekt een nieuwe naam, een nieuw logo, nieuwe clubkleuren en een nieuwe slogan. Zijn zus zal de dagelijkse leiding op zich nemen.

De naam van Vincent Kompany, kapitein van de nationale ploeg en Manchester City, werd al enkele maanden in verband gebracht met Bleid maar ook met White Star. "Sinds augustus vorig jaar zijn er contacten", zegt huidig Bleid-voorzitter Michel De Wolf. "Wij zijn heel blij dat hij voor ons gekozen heeft. Kompany heeft dezelfde visie als ik: hij wil werken met de jeugd."

Kompany ziet zijn steun als een sportief en sociaal engagement ten voordele van de Brusselse jongeren. "De Brusselse jeugd, in al haar gemeenten, is een bonte mix en ik geloof sterk in haar kwaliteiten en potentieel dat tegenwoordig snel wordt afgeschreven. Ik ben in Brussel opgegroeid. Ik ben één van hen en ik weet dat ze met de nodige inspanning tot alles in staat zijn. Als ze de kans krijgen", schrijft Kompany op de website westartfromscratch.com

De zus van de voetballer zal FC Bleid leiden. "Dit Brussels verhaal wordt getrokken door een team medewerkers, geleid door mijn zus. Zij kennen mij door en door en kunnen mijn visie in de praktijk omzetten."

Kompany is ook nog op zoek naar een nieuwe naam voor de club, net als een nieuw logo, nieuwe clubkleuren en een nieuwe slogan. Wie suggesties heeft, kan die insturen via info@westartfromscratch.com

De nieuwe naam moet verwijzen naar Brussel. Het is niet duidelijk of Kompany de benaming RWDM genegen is. De Wolf en de supporters van Bleid hadden aanvankelijk de bedoeling om het letterwoord vanonder het stof te halen. De Wolf blijft immers verantwoordelijk voor het sportieve beleid.

Bleid staat op dit moment allerlaatste in derde klasse B en zal straks zo goed als zeker degraderen naar vierde klasse. Er is ook nog onzekerheid over de thuisbasis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni