Bleid-Molenbeek verliest ook in beroep 15 wedstrijden

© brusselnieuws.be
10/03/2013
Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bevestigde vrijdag in beroep zijn beslissing om Bleid-Molenbeek vijftien forfaitnederlagen toe te kennen. De derdeklasser wordt bestraft voor het opstellen van de niet-speelgerechtigde speler Vincenzo Bellia.

Bleid verliest alle wedstrijden waarin Bellia speelde met 5-0 forfaitcijfers. De partij tegen Bertrix (22 december) eindigt op een forfait voor beide ploegen omdat Bertrix de lijnen niet voldoende zichtbaar gemaakt had voor de aftrap.

Bleid-Molenbeek overweegt naar een burgerlijke rechtbank te trekken om gelijk te krijgen. "Het is nog vroeg om te zeggen wat we gaan doen, maar we gaan deze beslissing rustig bespreken", verklaarde Michel De Wolf, trainer van Bleid. "Jammer genoeg voor de leden van de Belgische Voetbalbond denk ik dat er nog een burgerlijke rechtszaak aankomt. In de tweede wedstrijd van het seizoen liep Vincenzo Bellia tegen een gele kaart aan. De Bond moest toen dus zijn aansluiting controleren, maar ze deed dit niet."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni