Bleid-Molenbeek in beroep tegen forfaitverlies in 15 matchen

© FM Brussel
31/01/2013
Derdeklasser FC Bleid-Molenbeek gaat in beroep tegen de beslissing van de voetbalbond om vijftien forfaitnederlagen toe te kennen. In die vijftien wedstrijden had de club het een speler opgesteld die was aangesloten met een ongeldig formulier.

De speler in kwestie is Vincenzo Bellia. Door een fout formulier dat de club gebruikte voor zijn aansluiting, raakte hij niet speelgerechtigd voor het seizoen 2012-2013.

Bleid-Molenbeek verliest nu vier van de tien punten die het al verzamelde. De club van Michel De Wolf is daarmee opnieuw laatste in de stand. De degradatie naar vierde klasse lijkt zo goed als onafwendbaar.

Maar De Wolf gooit zeker de handdoek nog niet in de ring. De club gaat waarschijnlijk in beroep tegen de beslissing. "Wij hebben geen fout gemaakt", aldus De Wolf, die ook nog niet wil spreken over de degradatie. "Er resten nog vijftien wedstrijden, de beslissing is nog niet gevallen."

Recent kwam de club nog in het nieuws omdat Vincent Kompany een investering in een sociaal jeugdprogramma bij de club zou overwegen.

Dit weekend speelt Bleid op het veld van White Star de derby tegen Woluwe-Zaventem, de vierde in de stand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni