Vermeersch zet De Wolf opzij bij FC Brussels

© tvbrussel
23/08/2012
Voorzitter Johan Vermeersch heeft laten verstaan dat Michel De Wolf niet meer welkom is als hoofd van de jeugdopleiding bij FC Brussels. De Wolf is ook de bezieler van Bleid-Molenbeek.

"De min-17, min-19 en het beloftenelftal ga ik zelf doen. Dat wil zeggen dat ik ophou met activiteiten die gestuurd worden door iemand die voorzitter is van een andere club." Dat zei FC Brussels-voorzitter Johan Vermeersch eerder deze week voor de camera van tvbrussel.

De uitspraak is een niet mis te verstande sneer naar Michel De Wolf, de man die de failliete derdeklasser Bleid naar Molenbeek haalde. Zo werd het hoofd van de jeugdopleiding bij FC Brussels plots ook een concurrent van zijn broodheer.

De Wolf, die vorig jaar ook nog enkele maanden hoofdtrainer van FC Brussels was, wilde zijn nieuwe ploeg immers bevolken met jeugdspelers van FC Brussels. Tot ongenoegen van Johan Vermeersch.

Wemmel
Bleid wilde bovendien graag in het Edmond Machtensstation spelen. Desnoods op een bijveld. Maar dat ging niet door. Volgens Johan Vermeersch heeft FC Brussels een exclusiviteitscontract met de gemeente om het stadion te gebruiken.

Klopt niet, zegt De Wolf. "Hij [Vermeersch] voelt zich door ons bedreigd. Hij heeft altijd gezegd dat er zonder hem geen voetbalploeg zou zijn in Molenbeek. Hij ziet nu dat dat niet waar is."

Hoe dan ook, Bleid-Molenbeek moest uitkijken naar een andere locatie en vond die in eerste instantie in Wemmel. De Wolf wil echter graag in Brussel spelen en heeft naar eigen zeggen al aanbiedingen van een vijftal clubs die de nieuwe derdeklasser willen ontvangen.

Gemeente kiest FC Brussels
Toch lijkt De Wolf steeds meer geïsoleerd te raken. De gemeente, die aanvankelijk oren had naar zijn project, lijkt zich opnieuw achter FC Brussels te scharen. Dat burgemeester Philippe Moureaux (PS) en schepen van Sport Jamal Ikazban (PS) woensdagavond op de tribune zaten in het Machtensstadion is in dat verband alvast een sterk signaal.

FC Brussels speelde overigens 0-0 gelijk tegen Moeskroen, Bleid verloor met 0-2 van Diegem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni