Bleid mag niet op dezelfde dag spelen als FC Brussels

© brusselnieuws.be
14/08/2012
Op aangeven van de politie heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek beslist dat tweedeklasser FC Brussels en derdeklasser Bleid-Molenbeek niet op dezelfde avond mogen spelen. De gemeente stelt voor dat Bleid gaat voetballen in het Sippelbergstadion.

Woensdagmiddag opent Bleid de competitie op het veld van Kelmis. Een week later komt Diegem op bezoek. In tweede klasse speelt FC Brussels dezelfde avond ook een thuiswedstrijd. De kalender moet nu worden aangepast, want volgens de politie kan de veiligheid niet gegarandeerd worden als de twee wedstrijden vlak na elkaar plaats vinden.

Bleid-Molenbeek is bovendien nog op zoek naar een thuisveld. Een bijveld van het Edmond Machtensstadion in Molenbeek blijkt niet te voldoen aan de normen voor derdeklassevoetbal. De gemeente stelt nu voor om te spelen in het stadion Sippelberg.

Bleid-Molenbeek is het nieuwe project van Michel De Wolf. Het is de bedoeling dat jongeren van tweedeklasser FC Brussels hun kans krijgen in het elftal. De Wolf wilde de ploeg op termijn omdopen tot RWDM maar de provinciale ploeg met die naam besliste in laatste instantie niet mee in het project van De Wolf te stappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni