Ikazban: 'RWDM mag niet concurreren met FC Brussels'

© brusselnieuws.be
26/06/2012
Jamal Ikazban (PS), schepen van Sport in Molenbeek benadrukt dat er nog geen beslissing is genomen over de terugkeer van de clubnaam RWDM in de derde voetbalklasse. "De club mag niet gaan concurreren met FC Brussels, ze moeten complementair zijn."

Michel De Wolf, hoofd van de jeugdopleiding van FC Brussels, wil graag het stamnummer kopen van de failliete derdeklasser FC Bleid. De nieuwe club zou op termijn RWDM gaan heten. De gemeente Molenbeek is het project genegen, maar stelt enkele voorwaarden.

"De nieuwe club moet samenwerken met FC Brussels inzake jeugdopleiding en mag niet gaan concurreren", zegt Ikazban in een persbericht. "Een tweede club op hoog niveau zou de talenten uit de jeugdopleiding toelaten om een stap vooruit te zetten richting een doorbraak in de eerste ploeg."

Ikazban benadrukt verder dat de gemeente nog geen beslissing genomen heeft. "We moeten samenwerken in alle sereniteit om de voetbalkwaliteit van destijds terug naar Molenbeek te halen. Dat kan alleen samen en met respect voor allen. Met name voor Johan Vermeersch." De topman van FC Brussels leek de voorbije dagen buitenspel gezet door de initiatiefnemers van het nieuwe RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni