'Wedergeboorte van RWDM in derde klasse'

© FM Brussel
25/06/2012
De clubnaam RWDM duikt opnieuw op in derde voetbalklasse. Het bestuur van provincialer RWDM 2003 wil met ex-speler Michel De Wolf en de hulp van de gemeente Molenbeek het stamnummer van de failliete derdeklasser FC Bleid kopen. De derby tussen RWDM en Union zou zo weer op de voetbalkalender komen.

Op initiatief van oud-speler Michel De Wolf betaalde het bestuur van RWDM 2003, in samenwerking met de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, de schulden van de Luxemburgse club en nam er het stamnummer van over. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De nieuwe club zal voorlopig Bleid-Molenbeek heten. RWDM speelt volgend seizoen nog in vierde provinciale D. Daarna stapt de club uit het provinciaal voetbal en gaat de nieuwe derdeklasser RWDM heten.

De nieuwe club zal in het Edmond Machtensstadion spelen, afwisselend met tweedeklasser FC Brussels. De Wolf trainde vorig seizoen nog FC Brussels en nam daarna de leiding van de jeugdafdeling van de club. Het ziet ernaar dat De Wolf uit de jeugd van FC Brussels zal putten om een nieuwe ploeg voor derde klasse samen te stellen. De voormalige profvoetballer staat overigens ook op de lijst van burgemeester Moureaux (PS) voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Historische derby
Door de terugkeer van RWDM krijgt Brussel binnenkort opnieuw een historisch geladen derby tussen RWDM en Union. De rivaliteit gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw toen Union en Daring, een van de voorgangers van RWDM, vaak tegen elkaar streden om de Belgische landstitel. De spanning tussen de supportersclans is een belangrijk gegeven in het populaire toneelstuk Bossemans en Coppenolle.

RWDM 2003 werd opgericht toen het historische RWDM (Racing White Daring Molenbeek) ter ziele ging. Het bestuur en de entourage van het oude RWDM stapten toen over naar KFC Strombeek, dat als FC Brussels in het Edmond Machtensstadion ging spelen. Veel supporters van FC Brussels kijken met heimwee terug naar de tijd van RWDM, dat ooit nog kampioen van België was.

Het idee om de naam RWDM in ere te herstellen circuleert al langer in de Brusselse voetbalwereld. Zo opperde Michel Farin, voorzitter van White Star, vorig jaar nog om de naam van zijn club te veranderen in RWDM. Fans van FC Brussels lanceerden eerder al een petitie om terug te keren naar de oude clubnaam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni