| Scheidsrechter Jonathan Lardot probeert de spelers te kalmeren tijdens Anderlecht-Standard

Anderlecht geeft winst uit handen tegen Standard

26/02/2023

Een naarmate de wedstrijd vorderde steeds vermoeider ogend Anderlecht speelde zondagavond 2-2 gelijk tegen aartsrivaal Standard. Paars-wit verzuimde daardoor op te schuiven naar de achtste plaats in het klassement, een positie die recht geeft op een ticket voor play-off 2. Standard is met AA Gent en Westerlo gedeeld vijfde.

Anderlecht en Standard speelden zondag een vermakelijke wedstrijd. Het werd 2-2 na een duel vol omwentelingen. In de tussenstand schieten beide ploegen niet zo veel op met de puntendeling. Anderlecht (36 ptn) blijft als negende net buiten de plaatsen voor de Europe play-offs. Standard (42 ptn) houdt aansluiting met de ploegen die mikken op de Champions' play-offs.

Beide ploegen maakten er van bij de aftrap een aangenaam kijkstuk van. De Rouches klommen na een kwartier op voorsprong na een flater van Anders Dreyer. De Deen devieerde een voorzet van William Balikwisha in de voeten van Noah Ohio. Die bedankte met een knappe hakbal voorbij Bart Verbruggen, 0-1.

Paars-wit moest zich even opnieuw positioneren, maar sloeg in het slot van de eerste helft hard terug. Islam Slimani (34. en 38.) was in vier minuten goed voor twee goals. Eerst benutte de Algerijnse spits een strafschop, na een fout van Marlon Fossey op Francis Amuzu in de zestien. Nauwelijks vier minuten later tikte hij een voorzet van Amuzu voorbij Arnaud Bodart, 2-1.

Anderlecht was ook na rust lange tijd baas. Islam Slimani en Amadou Diawara vonden beiden een keer de weg naar de netten, maar telkens was er sprake van buitenspel. De Brusselaars speelden met hun geluk en twintig minuten voor tijd viel het doelpunt dan ook aan de overkant. Killian Sardella verlengde ongelukkig een voorzet van Philip Zinckernagel in eigen doel, 2-2.

In het slot kon geen van beide ploegen nog aanspraak maken op de overwinning. Eerder zondag pakte Club Brugge een belangrijke 2-0 overwinning tegen AA Gent en speelden OH Leuven en Antwerp 1-1 gelijk.