© Belga Images | Nmecha maakt de openingstreffer, maar miste eerder een dot van een kans.

Anderlecht geraakt niet voorbij KV Mechelen: 1-1

07/03/2021

Anderlecht is zondag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. De twee doelpunten van de avond kwamen er vanop de stip. Anderlecht staat met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie naast Genk en Oostende op de vijfde plek. Het wordt nog spannend om play-off 1 te halen.

Anderlecht begon het best aan de partij. Nmecha trapte na elf minuten een huizenhoge kans onbegrijpelijk over. De wedstrijd kabbelde voort, met veel balbezit voor Anderlecht maar weinig doelpogingen. Op slag van rust was er toch opeens opschudding. Bijker tikte in de zestien Nmecha aan en na tussenkomst van de VAR ging de bal op de stip. Nmecha ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-0.

Na de pauze probeerde Mechelen meer in de partij te komen en dat lukte ook enigszins. Op het uur legde Murillo Shved neer in het strafschopgebied en scheidsrechter D'Hondt wees een tweede keer naar de stip. Veteraan De Camargo nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde RSCA-doelman Wellenreuther de verkeerde kant op.

Anderlecht kon niet tevreden zijn met een punt, maar bleef ondanks het vele balbezit onmondig voor doel. In de slotfase probeerde paars-wit nog een offensief op te zetten, maar ook dat liep op niets uit. Het bleef 1-1. Daar schiet geen van beide ploegen mee op.

Net als Genk en Oostende heeft paars-wit nu 46 punten gepuurd, maar RSCA had daar wel 30 matchen voor nodig. De twee concurrenten voor de top vier slechts 29 duels en hebben dus nog een wedstrijd tegoed.