Anderlecht haalt het met ruime 3-0 cijfers van Oostende

© Belga
07/03/2022

RSC Anderlecht heeft zondag in de vooravond met 3-0 gewonnen van KV Oostende op de 30e speeldag van de Jupiler Pro League. De Brusselaars blijven vierde met 55 punten. Oostende kampeert in de middenmoot, op de dertiende plaats met 32 punten.

Bij het weerklinken van het rustsignaal in het Lotto Park hadden de Kustboys hun defensieve zaakjes op orde en was er nog niet gescoord. Ervaren rot Lior Refaelov (50.) bracht daar al vroeg in de tweede helft verandering in door oog in oog met Kjell Scherpen het hoofd koel te houden. In het slotkwartier verdubbelde Yari Verschaeren (78.) de voorsprong na een knappe één-twee met Christian Kouamé, terwijl ook de ingevallen Benito Raman (82.) zijn duit in het zakje deed op aangeven van mede-invaller Francis Amuzu.

Eerder op de dag kroop een matig Antwerp door het oog van de naald tegen een tienkoppig Beerschot met een late 2-1 zege. Later op zondag staan er nog drie wedstrijden op het menu in de Belgische hoogste voetbalafdeling. Charleroi speelt eerst om 18u30 gastheer voor Standard in de altijd beladen Waalse derby. Om 21u00 zijn AA Gent en Zulte Waregem aan zet in de Ghelamco Arena. Op hetzelfde moment speelt Eupen tegen OH Leuven am Kehrweg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni