| Doelpuntenmaker Nmecha vierde uitbundig de overwinning.

Anderlecht haalt opgelucht adem en pakt winst tegen Genk

MV
11/12/2020

Anderlecht heeft op speeldag 16, en na vier wedstrijden zonder winst, nog eens geproefd van de drie punten. Leider Genk sneuvelde in het Astridpark met het kleinste verschil. Al zal de vreugde van korte duur zijn, want Paars-wit zag Yari Verschaeren uitvallen met een zware blessure.

Kompany deed het zonder Bundu, die moest na twee non-matchen plaatsnemen op de bank. En Sporting startte goed, er waren kansen voor Verschaeren en Delcroix.

Doelman Vukovic had trouwens een heel knappe parade in huis om Delcroix van de 1-0 te houden.

Blessure Verschaeren

Genk dreigde ook via Bongonda en de onvermijdelijke Onuachu.

Na een aangenaam half uur probeerde Verschaeren een bal in de lucht te controlen, hij landde verschrikkelijk slecht en scheurde vermoedelijk z'n achillespees. De jonge Anderlecht-speler werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

RSCA_GENK

| Vlap wilde de strafschop trappen, maar Sambi nam de bal af en Nmecha mocht scoorde de 1-0.

Strafschop

En het ene ongeluk volgde het andere op. Want in een kopduel knalden Cullen en Genk-verdediger Cuesta tegen elkaar. Deze keer moest Cuesta noodgedwongen het terrein verlaten.

Na de rust kreeg RSCA een strafschop na een overtreding op Nmecha. De spits trapte hem zelf binnen, ook al moest hij eerst de bal daarvoor uit de armen van Vlap rukken. Anderlecht dus op 1-0.

Amuzu dwong Vukovic in minuut 70 nog tot een redding, Anderlecht was ruim de betere ploeg. Genk dreigde amper.

Het was nog nagelbijten op het eind, maar Paars-wit won verdiend en schuift voorlopig zo wat op in het klassement naar plek vier.

Beluister Radio Radzinski, de Anderlecht-podcast van BRUZZ.