Anderlecht haalt slag thuis met middenvelder Ashimeru van Salzburg

© Photo News

Anderlecht neemt de Ghanese middenvelder Majeed Ashimeru over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Het gaat om een huurovereenkomst met aankoopoptie, zo bevestigt paars-wit woensdag.

Ashimeru is een centrale middenvelder van 1m79 die de voorbije jaren in Oostenrijk speelde. Hij werd kampioen met Red Bull Salzburg en haalde met de club de zestiende finales van de Europa League. Dit seizoen kwam hij in dertien wedstrijden tot vijf assists.

"Majeed is een jonge polyvalente middenvelder met veel verticaliteit in zijn spel", zegt Peter Verbeke, sportief directeur van RSC Anderlecht. "Hij werd opgeleid binnen de filosofie van Red Bull, zodat zijn profiel goed aansluit bij wat wij verwachten van onze spelers. Majeed heeft daarenboven een goede versnelling en houdt ervan te infiltreren."

"Belangrijk is dat Majeed écht naar Anderlecht wil komen en er een interessante aankoopoptie werd bedongen, wat ons perspectieven biedt op een samenwerking voor meerdere seizoenen", onderstreept Verbeke. Volgens de krant Het Laatste Nieuws zou die aankoopoptie 4,5 miljoen euro bedragen en de Ghanees vervolgens vier jaar in Brussel houden.

"Ik kan niet wachten om te starten", zegt Ashimeru in een boodschap aan de Anderlecht-fans. "Ik hoop goede intensiteit te brengen maar ook goals en assists. Hopelijk hebben we nog een goed seizoen en een plezante tijd."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?