| Kasper Dolberg in actie voor zijn voormalige Franse ploeg OGC Nice.

Anderlecht heeft met Kasper Dolberg zijn nieuwe spits beet

© Belga
07/07/2023
Updated: 07/07/2023 18.27u

Anderlecht heeft vrijdag de komst van Kasper Dolberg aangekondigd. De 25-jarige Deen maakt de overstap van de Franse eersteklasser OGC Nice en ondertekende in het Lotto Park een contract voor vier seizoenen. Met zijn overgang zou volgens verschillende media zo'n vijf miljoen euro gemoeid zijn. Dolberg is de eerste zomeraanwinst van de Brusselaars.

De transfer van Dolberg hing al enkele weken in de lucht. De aanvaller mocht vertrekken uit Zuid-Frankrijk na twee matige uitleenbeurten het voorbije seizoen. Voor Nieuwjaar kwam hij uit voor het Spaanse Sevilla (acht wedstrijden/nul goals), de terugronde werkte hij af bij het Duitse Hoffenheim (veertien wedstrijden/twee goals).

Nice legde in augustus 2019 nog zo'n twintig miljoen euro neer bij Ajax voor de diensten van Dolberg. In drie seizoenen kwam hij tot 24 goals en zeven assists in 85 duels voor de club aan de Côte d'Azur. Daarmee kon hij de hoge verwachtingen niet helemaal inlossen.

Bij Anderlecht hoopt hij ook zijn plek bij de Deense nationale ploeg te heroveren. Hij kwam er sinds zijn debuut in november 2016 tot elf goals in veertig interlands. Voor de EK-kwalificatieduels in juni zat hij echter niet in de selectie van bondscoach Kasper Hjulmand.

Anderlecht werd het voorbije seizoen uiterst tegenvallend elfde in de Jupiler Pro League. Na Nieuwjaar was de Algerijn Islam Slimani de Brusselse aanvalsleider. Hij vond met het bestuur nog geen akkoord om zijn aflopende contract te verlengen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni