Anderlecht heeft Servische international Filip Djuricic beet

© Belga
25/01/2016

Anderlecht heeft de overgang van de Serviër Filip Djuricic officieel bevestigd. De 23-jarige international, wiens komst al een tijdje in de lucht hing, wordt maandagnamiddag (17u30) in aanwezigheid van coach Besnik Hasi en Algemeen Directeur Herman Van Holsbeeck voorgesteld in Neerpede.

Aanvallende middenvelder Djuricic wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van de Portugese topclub Benfica, waar hij al een tijdje op een zijspoor zat. Hij werd in de zomer van 2013 door de club uit Lissabon weggeplukt bij het Nederlandse Heerenveen en kostte zo'n zes miljoen euro.

De 'Cruijff van de Balkan' tekende een contract tot 2018 bij de Portugezen maar slaagde er niet in een basisplaats te veroveren, al scoorde hij wel in de Champions League tegen Anderlecht. Hij werd uitgeleend aan het Duitse Mainz en het Engelse Southampton, maar brak ook daar geen potten.

Djuricic, die zondag al de thuiswedstrijd van Paars-Wit tegen Charleroi bijwoonde in het stadion, moet voor de nodige creativiteit gaan zorgen bij de Brusselaars en wordt de tweede nieuwkomer deze wintermercato. Eerder strikte de recordkampioen al de Braziliaanse rechtsachter Rafael Galhardo de Souza, hij tekende een contract voor drie jaar met optie voor nog een jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni