Anderlecht herpakt zich tegen Club Brugge: 3-0

© FM Brussel
07/04/2014

In play-off 1 van het voetbal heeft landskampioen Anderlecht de topper tegen Club Brugge gewonnen met 3-0. Omdat Standard bovendien verloor bij Zulte Waregem is de eindronde plots opnieuw spannend.

Na de nederlaag vorige week bij Standard leek Anderlecht helemaal uitgeteld maar een week later toonde paars-wit een heel ander gelaat tegen Club Brugge. De ploeg van Besnik Hasi ging wervelend van start en Tielemans en Cyriac (twee keer) scoorden knappe goals. Na de rust liet paars-wit het gaspedaal los en kreeg Club enkele kansen maar Proto hield de nul op de het bord. Met de overwinning komt Anderlecht terug tot op vijf punten van leider Standard, dat vrijdag al met 2-0 de boot inging bij Zulte Waregem.

In de tweede klasse is White Star zo goed als zeker van het behoud na een 0-1 overwinning bij Dessel. Het staat nu op een gedeelde twaalfde plaats. RWDM Brussels verloor een wedstrijd die er niet meer toe deed op het veld van Geel-Meerhout met 2-0 en blijft zevende.

In derde klasse B is Woluwe-Zaventem bijna zeker van de promotie naar tweede klasse. Het won gisteren thuis met 3-1 van Bocholt, terwijl Grimbergen verrassend won van eerste achtervolger Verviers met 3-2. Grimbergen klimt nu naar een gedeelde voorlaatste plaats. Union won thuis met 2-0 van Cappellen en maakt zo nog kans op de eindronde. Diegem won met 2-3 bij Oosterzonen en staat negende, maar wel op gelijke hoogte met vier andere ploegen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni