Standard klopt Anderlecht met 1-0

© brusselnieuws.be
30/03/2014

Op de eerste speeldag van de play-offs heeft Standard op eigen veld Anderlecht verslagen met 1-0. Een nieuwe landstitel is zo verder weg dan ooit. In tweede klasse was er winst voor RWDM en White Star. Union ging onderuit bij Diegem.

Standard begon sterk en een knal van Mpoku belandde op de lat. Even later was de voorsprong toch een feit toen Carcela een voorzet van Mpoku voorbij Proto werkte. De Luikenaars controleerden verder tot aan de rust. Na de pauze kwam Anderlecht in de wedstrijd en dwong paars-wit ook enkele kansen af. Als de thuisdefensie al eens een steek liet vallen, was er echter nog altijd doelman Kawashima om de netten schoon te houden.

Met de nieuwe nederlaag zakt Anderlecht naar de vierde plaats, op acht punten van leider Standard en zes van Club Brugge. Paars-wit heeft nu een mirakel nodig om nog kans te maken op een nieuwe landstitel.

In tweede klasse kon White Star Brussels nog eens winnen, en dat was nodig want de club strijdt tegen de degradatie. White Star won zondag met 1-0 van Hoogstraten, de voorlaatste in de stand. Het loopt nu drie punten weg van de gevaarlijke zestiende plaats. RWDM Brussels klopte Heist, met duidelijke 5-0-cijfers. RWDM blijft zevende in de stand.

In derde klasse B heeft Woluwe-Zaventem een uitstekende zaak gedaan in de titelstrijd. Het won met 1-5 bij Cappellen. Woluwe-Zaventem blijft bovenaan het klassement staan en heeft opnieuw vier punten voorsprong met nog vier wedstrijden te spelen.

Union kon ook onder nieuwe trainer Jacques Urbain niet winnen: het verloor de streekderby bij Diegem met 1-0, waardoor de eindronde nog verder weg is. Diegem klimt naar plaats elf, terwijl Grimbergen met 4-1 verloor bij Bocholt en alleen laatste is. Voor hen komt vierde klasse akelig dichtbij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni