Sportief mag het dan redelijk goed draaien bij RWDM Brussels, de club is dringend op zoek naar een nieuwe investeerder. Tegen woensdag moet het licentiedossier rond zijn. Als er geen vers geld komt, dreigt een degradatie naar derde klasse.

Afgelopen weekend versloeg RWDM Heist met 5-0. De club uit Molenbeek handhaaft zich zo op de zevende plaats in tweede klasse. In de bestuurkamer is de spanning echter te snijden omdat de het licentiedossier nog niet rond is.

RWDM zoekt een paar honderdduizend euro en onderhandelt nog altijd met verschillende buitenlandse clubs om mee te investeren in de club, zowel financieel als sportief.

RWDM werkt al langer samen met de Franse topclub AS Monaco, en die club is één van de kandidaten om nu ook de voornaamste geldschieter te worden. Ook met Racing Lens en de Engelse topper Chelsea voert de club besprekingen.

"Lens is geïnteresseerd maar wil eerst zeker zijn van promotie naar eerste en Monaco wacht op zekerheid van deelname aan de Champions League", zegt sportief directeur Karim El Morabet. "Met een maand extra tijd, zouden we meer duidelijkheid hebben."

Een ander probleem is dat RWDM voor volgend seizoen nauwelijks nog spelers onder contract heeft. Ook al heeft de club bij sommige spelers de optie om hun contract te verlengen, door de loonachterstand op dit moment, mag dat niet. Bovendien betekent een automatische verlenging van een contract ook automatisch een loonsverhoging voor de spelers en gezien de slechte financiële situatie lijkt de club daar niet meteen toe geneigd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni