| Club Brugge - RSC Anderlecht

Anderlecht kraakt laat en blijft achter met 1 op 18

MD
© BRUZZ
28/04/2019

Club Brugge uittellen voor de titel: het had het dramatische seizoen voor de Anderlecht-supporters nog enige glans kunnen geven. Maar Anderlecht bleek opnieuw niet bij machte om zich uit het slop te trekken. Gelukkig dat AA Gent gelijke tred houdt: zowel de Oost-Vlamingen als de Brusselaars tellen nu 1 op 18 in play-off I.

Het waren enkele supporters van Anderlecht die de toon hadden gezet in aanloop naar dit treffen. Club Brugge trof het stadion aan beklad met leuzes van de harde kern van RSCA. Van die animositeit bleef, eenmaal op het veld, echter weinig over. Club Brugge was baas, maar kon te weinig goede aanvallen op poten zetten om paars-wit echt te verontrusten. Integendeel, het was Saelemaekers die na een goede run voor de eerste poging op doel zorgde.

Niet dat paars-wit veel klaarkreeg: de bezoekers kregen in het eerste kwartier geen twee passen aan elkaar geregen. Achterin acteerde Bornauw veel minder secuur dan thuis tegen Gent en sprong ook Kara regelmatig te nonchalant om met de bal. Gelukkig voor paars-wit deed Brugge te weinig met de mogelijkheden die er lagen. Bijna leek Anderlecht zelfs aanspraak te maken op meer: Mata beroerde de bal duidelijk met de hand in het zestienmetergebied, maar de VAR ging niet in op het protest van de Brusselaars.

Brugge ziet 1-0 afgekeurd

Brugge kwam daarna steeds meer dreigend opzetten. Eerst krulde Vanaken zijn schot nog net naast de paal, meteen daarna leek de 1-0 wel op het scorebord te staan. Vormer stuurde Wesley goed weg en die plaatste de bal perfect naast Didillon. Ook nu kwam de VAR echter tussenbeide en keurde die het doelpunt van Wesley af. Hier kwam Anderlecht goed weg, want Kara en Wesley leken echt wel op hetzelfde moment te vertrekken.

Ook in de tweede helft weerstond Anderlecht aanvankelijk relatief eenvoudig de Brugse aanvalsgolven. Appiah viel in voor de geblesseerde Najar en toonde zich meteen alert door een bal nog net voor de neus van Wesley weg te koppen. Paars-wit stelde daar zelf welgeteld één goede aanval tegenover, maar Horvath ranselde het schot van Trebel nog uit de hoek.

20190428_RSCAnderlechtCLubBrugge_Photonews

| Wesley deed dan toch de boeken toe voor paars-wit.

Anderlecht kraakt dan toch

Uiteindelijk kreeg Brugge toch wat het eenvoudigweg verdiende. Didillon had eerst nog een fantastische parade in huis op het afstandsschot van Rits, maar Wesley stond op de goede plaats om van dichtbij binnen te duwen. Daarna liet Diatta het nog na om de score verder uit te diepen.

Zo blijft Anderlecht, ondanks een betere organisatie, achter met een 1 op 18 in deze play-offs. Ongezien, ware het niet dat AA Gent eenzelfde dramatische reeks neerzet. Interim-coach Karim Belhocine weet iets meer organisatie neer te zetten, maar het is wachten op een nieuwe kern én een nieuwe coach die dit Anderlecht uit het slop kan trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSCA, RSC Anderlecht, Club Brugge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni