© PhotoNews | Luc Devroe wil voor eind juni 80 procent van de RSCA-kern klaarhebben.

Anderlecht legt vier spelers vast, maar verliest wel Uros Spajic

© Belga
23/05/2018

RSCA-voorzitter Marc Coucke bevestigde woensdag op zijn eerste beleidsverklaring in het Constant Vanden Stockstadion dat de transfers van Antonio Milic (Oostende), Knowledge Musona (Oostende) en Luka Adzic (Rode Ster Belgrado) werden afgerond. De optie in het huurcontract van Kenny Saief werd eveneens gelicht.

"We willen volgend seizoen op drie fronten meestrijden", opende Coucke de voorstelling van de sportieve ambities. "Het doel is meestrijden voor de titel tot het einde van het seizoen, Europees overwinteren en eindelijk nog eens de Beker van België winnen (dat is geleden van 2008, red.)."

"Onze kern zal de komende jaargang breder, sterker en meer uitgebalanceerd zijn", aldus Coucke, die meer dan tien nieuwe spelers aankondigt. "Onder wie diverse spelers uit de Jupiler Pro League. Zij beschikken over de nodige ervaring in België. Onze ploeg heeft stabiliteit in de verdediging en creativiteit, snelheid en scorend vermogen nodig."RSC Anderlecht zet ook fors in op de jeugdwerking. Begin mei werden al elf jeugdspelers onder contract gelegd. "Dit seizoen zijn diverse jonge talenten uit noodzaak al in het eerste team geraakt. We willen elk jaar jeugdspelers in de A-kern. Sommigen kunnen dat op korte termijn, anderen op iets langere na uitleenbeurten."

Geen overgangsjaar

Marc Coucke wil niet weten van een overgangsjaar. Samen met sportief directeur Luc Devroe wordt getracht 80 procent van de kern rond te hebben voor eind juni. En dat allemaal met één doel: "We moeten het Club Brugge volgend seizoen toch minstens wat lastiger maken."

Woensdag kondigde RSCA alvast vier nieuwe spelers aan. Luka Adzic, "één van de grootste talenten van Servië", komt over van Rode Ster Belgrado. Bij Oostende, de ex-club van Coucke en Devroe, plukte paars-wit Knowledge Musona en Antonio Milic weg. Ten slotte werd ook de optie in het huurcontract van Kenny Saief gelicht.

Met de jonge Alexis Saelemaekers staat paars-wit alvast dichtbij een nieuwe overeenkomst. Ook met sterkhouder Adrien Trebel gaan de gesprekken de goede richting uit.

Uros Spajic vertrekt

Verdediger Uros Spajic speelt volgend seizoen niet meer voor Anderlecht. De Serviër trekt naar de Russische eersteklasser FK Krasnodar. De 25-jarige Spajic werd in de zomer van 2016 door Anderlecht op huurbasis overgenomen van Toulouse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Luc Devroe, Knowledge Musona, RSCA, RSC Anderlecht, Uros Spajic, Antonio Milic

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni