Anderlecht loopt op Cercle Brugge tegen zesde competitienederlaag aan

© Belga
16/12/2018

Anderlecht heeft zondagnamiddag op de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League ook op bezoek bij Cercle Brugge niets kunnen rapen. De Vereniging haalde het met 2-1, na doelpunten van Kylian Hazard (9.) en Gianni Bruno (58.). Pieter Gerkens ( 22.) scoorde voor de rust tegen voor de bezoekers.

Paars-wit had voor de pauze genoeg aan één bal tussen de palen om de bordjes opnieuw in evenwicht te brengen, maar deed dat wel op magistrale manier. Op hoekschop trapte Pieter Gerkens aan de tweede paal onhoudbaar binnen.

De Belgische recordkampioen was immers al snel op achterstand gekomen na een treffer van Kylian Hazard, de jongere broer van Eden en Thorgan. Na de pauze zette Cercle zijn dominantie om in een 2-1 voorsprong, met een strafschopdoelpunt van Bruno.

Christoph Dierick had nochtans geen overtreding gezien in een sliding van Andy Najar op Hazard, maar na tussenkomst van de videoref ging de bal toch de stip op. De Bruggelingen beëindigden de wedstrijd nog met tien na rood voor Johanna Omolo, maar kwamen niet meer in de problemen.

Zesde competitienederlaag

Voor Anderlecht was het al de zesde competitienederlaag van het seizoen, in de laatste vier wedstrijden werd er een schamele één op twaalf genoteerd en daarmee is de sportieve malaise nu toch wel compleet. Enkel in eigen huis tegen Charleroi kon er een punt gehaald worden.

De Belgische recordkampioen wist dit seizoen nog maar negen keer te winnen in de Jupiler Pro League, na een twaalf op twaalf in de competitiestart. Sinds 18 augustus kon Anderlecht dus maar vijf keer meer winnen, de laatste zege dateert al van 11 november. In de stand blijven ze wel vierde met 31 punten, acht punten minder dan leider Racing Genk dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft.

De Genkenaars ontvangen in de Luminus Arena Oostende en willen een einde maken aan de reeks van drie thuisduels zonder zege. Standard sluit de speeldag zondagavond af met een thuisduel tegen Zulte Waregem. De Rouches blijven ook dit seizoen hun wisselvallige zelf en wisselen topprestaties af met ontluisterende nederlagen. Zulte Waregem is zijn dip intussen voorbij en verloor al vier wedstrijden op rij niet meer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Anderlecht, RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni