Anderlecht verlaat Europees toneel zonder overwinning

© Photo News
| Frank Boeckx geeft advies aan de jonge verdediger Sebastiaan Bornauw.

RSC Anderlecht sluit een bijzonder magere Europese campagne af zonder overwinning. Paars-wit kreeg donderdag op de slotspeeldag in Zagreb nog een laatste kans op een eerredder in de Europa League, maar een armtierige wedstrijd eindigde zoals ze begon. Het bleef 0-0.

Goed nieuws voor de fans van cultfiguren, want Frank Boeckx vescheen aan de aftrap in Zagreb. Omdat in de laatste Europese wedstrijd van het seizoen niets meer te winnen viel, gaf Vanhaezebrouck nog eens een mogelijkheid aan de mindere Anderlechtse goden.

Experimenteel elftal

De doelman kreeg een experimenteel elftal voor zich op de Kroatische wei. Sanneh kreeg nog eens een basisplaats, net als Appiah en Kayembe. Zij mogen straks in principe het Astridpark verlaten. Saief en Bakkali verdwenen afgelopen weekend uit de kern, maar kregen een nieuwe kans om zich te tonen.

Dinamo Zagreb was al geplaatst voor de knock-outfase, RSCA mocht een kruis maken over de Europese lente. Dat het een match zonder inzet was, was eraan te zien. We hadden u liever een tekst afgeleverd die bol stond van lofspraak, maar het enige bolle dat we konden vinden stond onder de paars-witte deklat.

Verplicht nummertje

Neen, behalve een botsend schotje van Bakkali viel er weinig te beleven in een kansarme en slaapverwekkende eerste helft. De kost die we na de rust op ons bord kregen, was even zoutloos. Beide teams staken niet langer weg dat dit een verplicht nummertje was.

Aan de invalbeurten van de jongelingen Amuzu, Saelemaekers en het Europese debuut van Delcroix konden we ons even opwarmen. We moesten bij de zwieper van Kayembe toch even de slaapogen uitwrijven, maar meer dan een pleister op een houten wonde was het niet.

Het Europese bilan van Anderlecht oogt zo bijzonder mager. Geen overwinning, drie nederlagen en drie gelijke spelen. Twee doelpunten gemaakt, zeven geïncasseerd. De laatste plaats in een groep met Dinamo Zagreb, een zwalpend Fenerbahçe en Trnava. Mag het volgend jaar wat meer zijn?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?