| Het doelpunt van Amuzu leek lange tijd te volstaan voor de volle buit, maar RSCA kreeg alsnog het deksel op de neus.

Anderlecht verspeelt in de slotfase driepunter tegen Charleroi

TDN
© BRUZZ
09/12/2018
Updated: 09/12/2018 20.43u

Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek en kon zondag al voor de vierde keer op rij niet winnen. Tegen Sporting Charleroi liep alles nochtans op wieltjes, maar de Brusselaars verzuimden de kansen af te maken en kregen in de slotfase het deksel op de neus. Een vermijdbare strafschop brak RSCA zuur op: het werd 1-1 in het Astridpark.

Op de akker die het Constant Vanden Stockstadion de voorbije weken geworden is, toverde Vanhaezebrouck twee witte konijnen uit zijn hoed. Landry Dimata raakte dan toch speelklaar, de Japanner Ryota Morioka stond voor het eerste in 2,5 maanden in de basis.

Voetbal om warm van te krijgen

RSCA kwam al na 15 seconden weg, wanner Gholizadeh alleen voor doelman Didillon opdoek. De Franse goalie redde zijn ploeg van een vroege achterstand. Het openingskwartier had voor het overige weinig om handen. De erbarmelijke grasmat lag daar misschien wel voor iets tussen.

Maar de knal tegen de paal van Amuzu na 20 minuten zette de vlam in de pan. Ook de uithaal van Dimata zoefde immers maar net naast. Aan de overzijde kopte Dessoleil onbegrijpelijk naast en ook Benavente werkte te zwak af om Didillon te vloeren.

Amuzu-zu-zu

Bornauw kwam nog dichtbij zijn eerste doelpunt voor paars-wit, maar stuitte op de handschoenen van Penneteau. De eerste helft miste een doelpunt, maar smaakte wel naar meer. Na de pauze werden we op onze wenken bediend.

Dimata worstelde zich bij de bal en vond Amuzu op de linkerflank. Die zette Anderlecht bijna meteen na de herstart op voorsprong. Met een onhoudbare knal gaf de youngster doelman Penneteau het nakijken. Charleroi was zichtbaar aangeslagen door de vroege opdoffer, Anderlecht zat op rozen.

Deksel op de neus

Hoewel RSCA het overwicht had in de tweede helft, vergaten Dimata en Santini de match helemaal dood te doen. Dat betaalde paars-wit cash, want na handspel van Bornauw legde de scheidsrechter het leer op de stip. De tot dan toe nochtans enthousiaste supporters werden monddood gemaakt: Benavente snoepte met een late penalygoal de drie punten van Anderlecht af.

Al voor de zoveelste keer dit seizoen vergeet paars-wit te profiteren van puntenverlies van rivaal Club Brugge en leider Racing Genk. In de stand blijft Anderlecht vierde met 31 punten. Dat zijn er al 8 minder dan Genk. De 1 op 9 geeft de Anderlechtse burger weinig moed.