Michael Verschueren treedt uit de schaduw bij RSCA

© Photo News
| Voorzitter Marc Coucke (links) en nieuwe sterke man Michael Verschueren (rechts) stellen het sportieve beleid van Anderlecht voor
Updated: 28-11-2018 - 19:00

RSC Anderlecht rekent op Michael Verschueren om de Brusselse voetbalclub opnieuw naar sportieve successen te leiden. De zoon van Mister Michel krijgt de leiding over het sportief departement in handen. Verschueren Junior legt de focus op talentontwikkeling en het inpassen van een winnaarsmentaliteit. "Het echte DNA van Anderlecht moet terugkeren."

Verschueren treedt na zeven jaar trouwe dienst uit de schaduw bij RSCA. Op een persconferentie sprak de minderheidsaandeelhouder voor het eerst de pers toe als hoofd van het sportieve departement. "In België willen we alles winnen, in Europa moeten we elk jaar overwinteren", klinkt het ambitieus. Om dat te bereiken stippelde de nieuwe sterke man een zevenstappenplan uit.

DNA van Anderlecht

De fans hebben niet alleen heimwee naar de successen uit het verleden, aldus Verschueren. RSCA miste de voorbije jaren winnaarsmentaliteit en inspirerende voetballers, zoals Paul Van Himst, Romelu Lukaku of Vincent Kompany. "We moeten kampioenen creëeren die zich als kampioenen gedragen." Daarvoor rekent Verschueren op coryfeeën uit het verleden. Die zullen meer bij paars-wit betrokken worden, als jeugdbegeleiders en commerciële uithangborden.

Eigen jeugd eerst

"Elk seizoen moeten twee jeugdspelers de oversteek maken naar de A-ploeg", zei Verschueren. "Dat is voor elke coach een verplichting." Anderlecht zal inzetten op eigen jeugd, die de basis van de A-kern vormen. Aangevuld met ervaren leiders ontstaan er ploegen die jaar na jaar kunnen strijden voor de prijzen. "Onze academy behoort namelijk tot de 25 beste van de wereld", klopt Verschueren zich op de borst.

Voortaan zal de medische ploeg van Anderlecht niet alleen ten dienste staan van de A-ploeg, maar ook van alle jeugdteams. Bovendien zullen er extra inspanningen gedaan worden om de RSCA-youngsters langer aan boord te houden. "In plaats van er munt uit te willen slaan", gaf Verschueren toe. Er komt een teammanager die zich enkel toelegt op jeugdspelers. Ook dat wordt wellicht een ronkende naam uit het paars-witte verleden.

International RSCA Academy

Anderlecht wil internationaal een grote speler worden op het vlak van jeugdopleidingen. Gezien het succes van de Rode Duivels is daar het momentum voor, oordeelt paars-wit. Er komt een online platform, waarop RSCA al zijn kennis beschikbaar zal stellen. In dat kader werden al samenwerkingsakkoorden opgericht met andere competities en clubs. "We spreken ook nog met twee Chinese clubs. In de Verenigde Staten komt een RSCA Academy om spelers op te leiden", licht Verschueren toe. "Op een paar jaar tijd willen we Ajax en Benfica inhalen."

Luc Devroe

Een technisch directeur is voorlopig nog niet aangesteld. Die zal midden december voorgesteld worden. Luc Devroe blijft aan boord bij RSCA, maar moet vrede nemen met de rol van rechterhand van de nieuwe TD. De Brusselaar zal ook een prominente rol spelen in de uitbouw van een scoutingcel. Die moet ervoor zorgen dat de paars-witte tentakels overal aanwezig zijn. Wellicht neemt Devroe ook plaats in het op te richten transfercomité, dat zal waken over het transferbeleid van paars-wit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?