| De zeventienjarige Yari Verschaeren maakte een opmerkelijk debuut voor Anderlecht.

Jeugdig Anderlecht laat kostbare punten liggen bij STVV

TDN
© BRUZZ
25/11/2018

Een jeugdig Anderlecht is zondag met 4-2 onderuit gegaan op het kunstgrasveld van STVV. Paars-wit gaf een 1-2 voorsprong uit handen en verspeelt zo de kans om te naderen op leider Racing Genk en over rivaal Club Brugge te springen. Wel een leuke voetnoot: twee jonkies maakten hun debuut in de hoofdmacht.

De ziekenboeg van Anderlecht puilt uit van de geblesseerden. Kums, Trebel, Dimata en Najar zijn slechts enkele van de namen. Daarom moest Vanhaezebrouck op Stayen vijf tieners aan de aftrap brengen. Dé surprise van de chef was de amper 17-jarige Yari Verschaeren. De middenvelder maakte zijn debuut. Amuzu, Sambi Lokonga, Bornauw en Saelemaekers kende u al, maar zijn ook amper de puberteit ontgroeid.

Voorzitter Marc Coucke ziet het graag gebeuren, zo'n jonge ploeg tussen de lijnen.

Op een barslecht kunstgrasveld ging RSCA op zoek naar een belangrijke driepunter. Concurrenten Genk, Club Brugge en Antwerp morsten met de punten. Paars-wit kon zowaar tweede worden. Maar de Brusselaars waren meteen op achtervolgen aangewezen. Roman Bezus, die naar verluidt hoog op het Anderlechtse verlanglijstje staat, schoof het leer onder doelman Didillon door.

Paars-wit trok het laken nadien nadrukkelijk naar zich toe, maar de spelers houden duidelijk last van het gladde kunstgras. Met de rust in zicht viel de gelijkmaker plots wel uit de lucht. Bornauw schilderde de bal heerlijk in de voeten van Amuzu, die op zijn beurt een voorzet richting de tweede paal krulde. Ivan Santini had er zijn knikker maar tegen te zetten: 1-1. Bijna luisterde Verschaeren zijn debuut op met een doelpunt, maar de paal bedierf de pret.

20181125_AlexisSaelemaekers_Anderlecht

| Alexis Saelemaekers maakte vorig jaar op STVV zijn debuut voor Anderlecht.

Vermijdbare tegendoelpunten

Na de pauze klom paars-wit snel op voorsprong. Verschaeren stuurde Amuzu heerlijk diep, waarna STVV-doelman Steppe de jonge flankaanvaller moest neerhalen. De penalty was een koud kunstje voor Santini, die de volgende speeldag opnieuw de gouden stier opgespeld krijgt. Lang kon Anderlecht evenwel niet genieten van de voorsprong, want plots stond STVV op.

Didillon bracht nog redding op de kopbal van de volledig losgelaten Teixeira, maar Daichi Kamada was goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te prikken. Even later klopte de Japanner, die een zee van tijd en ruimte kreeg op de linkerflank, de RSCA-doelman opnieuw met een schuiver in de korte hoek. De Truiense supporters kirden van plezier.

Anderlecht vocht terug en onder impuls van invallers Bakkali, Lawrence en Jérémy Doku, een 16-jarige debutant, werd STVV op de eigen helft teruggedrongen. Scoren lukte Anderlecht niet meer, maar aan de overzijde viel wel nog een doelpunt. RSCA speelde alles of niets, Yohan Boli maakte daarvan dankbaar gebruik om de 4-2 eindstand vast te leggen. De Brusselaars verkwanselen een unieke kans om punten goed te maken. En de druk op Devroe, die naast voorzitter Coucke zat in de tribunes, neemt opnieuw wat toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSC Anderlecht , Hein Vanhaezebrouck, STVV, Voetbal, Yari Verschaeren, Jérémy Doku

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni