Coucke wil Michael Verschueren in sportieve leiding Anderlecht

© PhotoNews
| De mogelijke promotie van Michael Verschueren (links) betekent niet dat huidig sportief manager Luc Devroe aan de kant wordt geschoven.

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft nog maar eens een plan klaar om paars-wit sportief uit het slop te halen. Hij wil Michael Verschueren mee de sportieve lijn van RSCA laten bepalen, want als zoon van legendarisch clubmanager Michel Verschueren kent hij de club door en door.

Michael Verschueren treedt steeds meer op het voorplan. Zo ging hij vroeger zelden kijken naar jeugdmatchen en ging hij bijna nooit mee op verre verplaatsingen naar pakweg Eupen. Nu doet hij dat wel. Zijn sportieve ambities zijn er en hij is ook erg close met Coucke. Bovendien heeft Verschueren ervaring als bedrijfsleider.

Exit Devroe?

De fans dragen Michael Verschueren (48), als zoon van Michel (87), op handen. Daarnaast vertegenwoordigt de zakenman Anderlecht al jaren bij de ECA, de federatie van Europese clubs, en heeft hij daardoor directe lijnen met topmannen van grote clubs. Dit alles wil niet zeggen dat Luc Devroe zomaar wordt opzijgezet. Zijn band met Coucke kan wel tegen een stootje, terwijl zijn voetbalkennis en telefoonboekje waardevol blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?