Coucke zet grote kuis bij RSC Anderlecht voort

© Nicolas Vereecken / PhotoNews
| De ontslagenronde gaat gewoon verder.

De ontslagenronde bij RSC Anderlecht gaat onverminderd voort. Afgelopen week werd Katharine Viaene, de secretaresse van ex-manager Herman Van Holsbeeck, aan de deur gezet. Sinds de intrede van Marc Coucke is het al de zeventiende werknemer die zijn biezen pakt bij RSCA.

Dat schrijft Het Nieuwsblad vrijdag.

Dat Coucke komaf wilt maken met het oude regime is een understatement. Sinds de flamboyante zakenman eind maart de troon besteeg in het Astridpark werd de samenwerking met liefst 17 werknemers beëindigd.

Secretaresse en scoutingapparaat

Zo ook met Viaene, die na 21 jaar dienst om onduidelijke redenen ontslagen werd. Binnenkort begint het proces over de ontslagvergoeding van Van Holsbeeck. Misschien is een verklaring voor de C4 van diens secretaresse daar te vinden.

Ook het scoutingapparaat wordt verder uitgedund. Paars-wit rekent niet meer op de zelfstandige hoofdscout Dimitri Mbuyu en scouts Michel Thiry en Tedik Bekir.

17 werknemers minder

In totaal werden 13 mensen ontslagen, twee zagen hun contract niet verlengd en eentje werd gedegradeerd van vaste naar onafhankelijke werknemer. Jean-François Lenvain ruilde de sociale cel van RSCA in voor die van RWDM.

Drie personen werden eerst aan de kant gezet, maar zijn opnieuw aan boord genomen. Het gaat om advocaat Daniël Spreutels, Jean-Pierre Kindermans (visums en rondleiding) en Jean-Claude Collignon (infrastructuurbeheerder Neerpede).

De aantallen zijn trouwens niet volledig, want ook op de administratie, ICT- en veiligheidsafdelingen vielen ontslagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?