Anderlecht maakt zich op voor eerste topper tegen Club

© Belga
26/08/2018

Met het duel tussen Club Brugge en Anderlecht staat zondag (14u30) op de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League een regelrechte kraker op de planning. Een topper zo vroeg op het seizoen is vooral indicatief, maar de landskampioen zal de paars-witte leider toch niet verder willen laten uitlopen in de stand.

Anderlecht is dit seizoen sterk op dreef. De troepen van trainer Hein Vanhaezebrouck wonnen elk van hun vier competitieduels, al was dat met tegenstanders van het kaliber van Kortrijk, Oostende, Charleroi en Moeskroen misschien wel een must voor de ambitieuze Brusselaars.

Test

Na de topper op Club, en vervolgens een pittig drieluik tegen Antwerp, Racing Genk en Standard, zal Vanhaezebrouck weten wat zijn team echt in zijn mars heeft. "Ik ben er zeker van dat mijn spelers zich willen tonen tegen een ploeg van topniveau", zei Vanhaezebrouck eerder deze week in de aanloop naar de clash.

"De match op Brugge blijft een belangrijke partij, een duel tussen de twee grootste clubs van het land dat iedereen zal volgen. Het wordt een goede test om te zien waar we staan."

Brugse transfers

Club volgt in de stand met twee punten minder dan Anderlecht. De Bruggelingen lieten vorige speeldag hun eerste punten van het seizoen liggen op Antwerp (1-1), en willen die misstap meteen rechtzetten. Coach Ivan Leko rekent hiervoor mogelijk al op aanwinsten Kaveh Rezaei (Charleroi) en Sofyan Amrabat (Feyenoord), al liet de Kroaat nog niet te veel in zijn kaarten kijken over een mogelijk debuut van het tweetal.

"Ik zal rekening moeten houden met het evenwicht in de ploeg", liet Leko afgelopen week optekenen. "Beide spelers passen perfect in onze visie en Kaveh kent het Belgische voetbal, dat is meegenomen. Maar het is uiteraard niet evident om je na drie dagen al in te passen. We zullen zien of ze starten."

Na de wedstrijd kan je het matchverslag lezen van onze BRUZZ-reporter.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Anderlecht, RSCA, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni