| Vincent Kompany (archief)

Anderlecht mag niet falen in nieuwe Europese competitie

© Belga
05/08/2021

Anderlecht speelt vanavond zijn heenwedstrijd in de derde voorronde van de Conference League. Paars-wit maakt na twee seizoenen zonder Europees voetbal zijn rentree op bezoek bij het Albanese Laçi. Ook AA Gent komt in actie. Voor beide ploegen is kwalificatie voor de play-offs een must.

Anderlecht begint aan zijn partij in Albanië om 19 uur. De Brusselaars startten de voorbije weken erg wankel aan het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League. Na een nederlaag tegen Union (1-3) volgde afgelopen weekend een gelijkspel in Eupen (1-1).

Voor Laçi begint de competitie pas half september, maar de Albaniërs overleefden in de Conference League wel al twee hordes. Ze versloegen achtereenvolgens het Montenegrijnse FK Podgorica en het Roemeense Universitatea Craiova. Bij kwalificatie neemt Anderlecht het in de laatste voorronde op tegen de winnaar van het duel tussen het Nederlandse Vitesse en het Ierse Dundalk.

Gent begint in eigen stadion om 20u30 aan zijn partij. Ook de manschappen van ex-Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck openden het seizoen in de Jupiler Pro League met slechts 1/6. Ze verloren op de openingsspeeldag met 2-1 van Sint-Truiden en gaven afgelopen zondag een dubbele voorsprong uit handen tegen Beerschot (2-2). Tegenstander RFS is de fiere leider in Letland.

De terugwedstrijden van de derde voorronde staan volgende week donderdag op het programma. In de twee weken die daarop volgen worden de play-offs afgewerkt. Het beloven (hopelijk) dus nog drukke weken te worden voor Gent en Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni