podcast

Radio Radzinski #32: Kiest Anderlecht met Zirkzee het ruime sop?

Begin augustus en het is al van moeten voor RSC Anderlecht. Opnieuw een ander systeem, opnieuw puntverlies tegen Eupen. Zijn Laçi en Seraing nu dan de ideale tegenstanders, of juist niet? En verder: wie is Joshua Zirkzee, wat deed Trebel bij Union en hoe zouden Raman, bekend van zijn biljartviering, en assistent-trainer Bellamy, bekend van zijn golfviering, het met elkaar kunnen vinden?

De nieuwe spits, Joshua Zirkzee, werd gisteren voorgesteld in de inmiddels typische Anderlecht-stijl. Met een hippe video werd de huurling van Bayern München aangekondigd.

Verder werd er veel over marktwaardes gesproken. Met name over die van FK Laçi, de volgende Europese tegenstander, en Seraing, de volgende tegenstander in de competitie. Voor wie het zou willen nazoeken, beide selecties vind je hier en hier.

En tenslotte werd er ook nog kort gesproken over het golf- en biljart-juichgebaar van assistent-trainer Craig Bellamy en aankoop Benito Raman. Dat biljartgebaar van die laatste staat ons nog helder voor de geest, maar hoe zat het verhaal van Bellamy ookweer?

De ex-aanvaller was in 2007 zijn teamgenoot John Arne Riise na een dronken avond te lijf gegaan met een golfclub. Dat gebeurde in de aanloop naar een wedstrijd van hun toenmalige club Liverpool tegen Barcelona in de Champions League. Bellamy excuseerde zich later en moest een forse boete betalen, maar toen hij nadien scoorde tegen Barcelona vierde hij dat met een swingbeweging uit het golf. Een verwijzing naar het incident, dat uiteraard uitgebreid de media haalde. "Dat toonde voor mij wel aan hoe oprecht die excuses waren", zei Riise later in zijn biografie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?