| Amuzu bracht Anderlecht diep in de tweede helft op voorsprong. Zijn doelpunt bleek uiteindelijk niet voldoende voor de overwinning.

Tot in de zesde minuut van de blessuretijd leidde Anderlecht met 0-1 na een wedstrijd waarin de spelers vooral oog hadden voor elkaars ledematen in plaats van de bal. Francis Amuzu bracht paarswit diep in de tweede helft op voorsprong, maar een Genkse treffer in de blessuretijd verhinderde dat de recordkampioen alleen aan de leiding van de Jupiler Pro League komt, met één wedstrijd meer gespeeld dan de meeste titelfavorieten.

De recordkampioen nestelt zich na een enerverende topper, met veel gele kaarten en weinig kwaliteit, met 13 op 18 op de tweede plaats, in het zog van AA Gent (13 op 15). Genk bevindt zich momenteel in de middenmoot, op de negende positie met acht punten.

De Limburgers moesten na ruim een kwartier al met een man minder verder: Christopher Bonsu Baah ging te gretig door op Thomas Delaney en kreeg een tweede geel kaart onder de neus geduwd. De Ghanees stond al geboekt na een akkefietje met RSCA-kapitein Jan Vertonghen, die ook geel pakte.

Ondanks de numerieke minderheid speelde paars-wit weinig klaar in een kansarme partij. Het ontsnapte in het slot van de eerste helft zelfs aan een achterstand toen Joseph Paintsil op de paal trapte.

In de tweede helft waren de kansen aanvankelijk schaars. Met nog een kwartwedstrijd te gaan kopte de Genkse kapitein Bryan Heynen te fel naar de grond. Uit het niets klom RSCA enkele minuten later op voorsprong: de net ingevallen Francis Amuzu (71.) sneed naar binnen en trapte de bal strak buiten het bereik van Maarten Vandevoordt.

Het elftal van Brian Riemer waande zich zegezeker, tot Tolu Arokodare (90.+7) alsnog de gelijkmaker scoorde.

Bram Van Driessche deelde overigens in totaal liefst elf gele kaarten uit. Eerder op de dag pakte AA Gent de leidersplaats na een zege in de Slag om Vlaanderen tegen Club Brugge (2-1) en hielden Union en Antwerp elkaar op een 2-2 gelijkspel.