Anderlecht moet uitleg geven over rol van Kompany

© PhotoNews
| Speler-manager Vincent Kompany en hoofdcoach Simon Davies tijdens de door RSC Anderlecht verloren wedstrijd tegen Club Brugge op 22 september 2019.

RSC Anderlecht moet aan de Belgische voetbalbond uitleg verschaffen over de trainerssituatie bij paars-wit. De rol van speler-manager Vincent Kompany, die niet over de juiste trainersdiploma's beschikt, moet uitgeklaard worden.

Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws maandag en wordt door de voetbalbond bevestigd.

RSC Anderlecht moet zich dinsdag om 11.00 uur melden op de bondszetel om uitleg te geven bij de functie van Kompany, die sinds dit seizoen als speler-manager aan de slag is in het Astridpark. Maar om hoofdtrainer in de Jupiler Pro League te mogen zijn, is een UEFA Pro Licence vereist.

Kompany heeft dat diploma niet. Daarom was Simon Davies aangesteld als T1 van Anderlecht. Maar de Licentiemanager vermoedt dat dat slechts voor de schijn was en dat Kompany zelf de touwtjes in handen heeft. Dat zou een schending betekenen van de licentievoorwaarden en dat kan RSCA op een straf komen te staan, gaande van een boete tot zelfs het verlies van de proflicentie.

Paars-wit, dat met Frank Vercauteren nog maar pas een gediplomeerde hoofdcoach aanstelde, krijgt dinsdag de kans om zich te verdedigen. De Licentiecommissie ontvangt dinsdagvoormiddag een Anderlechtse delegatie. Het is niet duidelijk of Kompany zelf de situatie zal uitklaren.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?