| RSCA-supporters in het thuisstadion

Anderlecht moet zonder supporters naar Silkeborg

© Belga
21/10/2022

Het gedrag van de Anderlecht-supporters tijdens de Conference League-wedstrijd op verplaatsing bij West Ham, komt de club duur te staan. De Europese Voetbalfederatie UEFA heeft Anderlecht vrijdag een boete van 50.000 euro opgelegd. Bovendien mag paars-wit geen tickets aanbieden voor de volgende verplaatsing, op 3 november naar Silkeborg. Er hangt Anderlecht nog een tweede Europese uitwedstrijd zonder supporters boven het hoofd, maar die straf is voorwaardelijk.

Tijdens de 2-1 nederlaag op 13 oktober lieten supporters van Anderlecht hun ongenoegen blijken door projectielen op het veld te gooien. Ook werden zitjes van het olympisch stadion in Londen en vuurpijlen naar de supporters van de thuisploeg gegooid.

Het nieuws komt bovenop de sportieve crisis die de 'topclub' in haar greep heeft. Donderdagavond verloor Anderlecht in de competitie met 3-2 van Zulte Waregem, de zevende nederlaag al dit seizoen. Zondag volgt de uitwedstrijd bij Standard, traditioneel een duel met veel hoogspanning.

Ondanks de ongelukkige nederlaag bevestigde de clubleiding vrijdagochtend haar vertrouwen in trainer Felice Mazzù. De coach, die sinds eind juni de leiding heeft over het eerste elftal, zit dus zondagavond op de bank in Sclessin.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Voetbal, voetbalfans, Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni