Anderlecht op 15 april en 6 mei tegen Club Brugge

© PhotoNews
| Leander Dendoncker haalde tegen Antwerp na drie minuten Stallone Limbombe neer en kreeg daarvoor meteen rood van scheidsrechter Laforge.

Teodorczyk tekende bij het afscheid van Anderlecht-voorzitter Vanden Stock voor zijn tiende treffer van het seizoen. Net als de Poolse spits, lijkt ook de rest van de spelersgroep juist op tijd klaar voor de play-offs. Daarin ontmoet het leider Club Brugge eerst thuis, om pas drie speeldagen voor het einde zelf naar Jan Breydel te trekken.

Net als ex-voorzitter Vanden Stock, mogen ook de spelers van Anderlecht even uitblazen voor de start van Play-off 1. Daarin moet de Brusselse recordkampioen een achterstand ophalen van zes punten op leider Club Brugge.

AA Gent wordt op zondag 1 april de eerste klip die Anderlecht moet proberen omzeilen. Daarna volgt een uitwedstrijd tegen Charleroi, om vervolgens een eerste confrontatie aan te gaan met Club Brugge. Pas drie speeldagen voor het einde van de play-offs ontmoeten de aartsrivalen elkaar opnieuw in Jan Breydel.

Voorlopig zonder Trebel, maar met Dendoncker

De kans bestaat dat Anderlecht de eerste drie wedstrijden van Play-off 1 moet afwerken zonder  middenvelder Adrien Trebel. Die werd dit weekend met rood van het veld gestuurd na een tackle met een gestrekt been vooruit. Het bondsparket heeft een schorsing van drie speeldagen gevraagd, maar Anderlecht liet al weten daar tegen in beroep te zullen gaan.

Ook Leander Dendoncker kreeg tegen Antwerp van scheidsrechter Laforge een rode kaart onder zijn neus geduwd. Maar voor die overtreding oordeelde het bondsparket dat de uitsluiting als straf voldoende was. Dendoncker kan daardoor gewoon starten in de eerste wedstrijd tegen Gent.

Bekijk hieronder het volledige programma van Anderlecht in Play-off 1:

Jupiler Pro League
© JupilerProLeague
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?