Anderlecht op punt van 33ste titel

© brusselnieuws.be
16/05/2014

Na 1-2 winst op het veld van Zulte Waregem heeft Anderlecht op de laatste speeldag, thuis tegen Lokeren, genoeg aan een gelijkspel om voor de 33ste keer kampioen van België te worden.

Anderlecht maakte donderdagavond komaf met een indrukwekkende reeks van Zulte Waregem. Na twintig thuiswedstrijden zonder nederlaag, moest de club nu het hoofd buigen. Paars-wit forceerde de uitslag in een sterke eerste helft, waarin Kouyaté al snel scoorde en Bruno de voorsprong verdubbelde.

Na de rust kroop Sporting terug en kwam de thuisploeg opzetten, maar verder dan een own-goal van Nuytinck kwamen ze niet.

Met de winst blijft Anderlecht in pole positie voor de titel. Met nog een wedstrijd te gaan, heeft paars-wit twee punten voorsprong op Standard. Dat kan enkel nog aanspraak maken op de titel als het zondag zelf wint en Anderlecht verliest. Voor paars-wit volstaat een gelijkspel.

Club Brugge volgt na verlies bij Racing Genk op drie punten en is daarmee wiskundig uitgeteld voor de titel.