Anderlecht is voor de 32ste keer in zijn geschiedenis landskampioen voetbal. Paars-wit had genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem.

Op de allerlaatste speeldag van de play-offs ontving leider Anderlecht de enige overgebleven concurrent in het eigen Astridpark.

Het duurde even voor het rechtstreeks duel om de titel los kwam. Het was Zulte Waregem dat de eerste kansen afdwong via Hazard maar de beste mogelijk in de eerste helft was toch voor Anderlecht. De kopbal van Nuytinck strandde echter op de lat.

Na de rust opende Zulte Waregem de score toen Naessens een voorzet van Leye voorbij Proto kopte.

Zulte Waregem was even virtueel kampioen maar Biglia bracht het scorebord heel snel opnieuw in evenwicht met een afgeweken vrije trap.

In het laatste halfuur nam de nervositeit nog toe, met heel wat kaarten tot gevolg. Anderlecht moest de wedstrijd volmaken met tien man na terecht rood voor Kouyaté. In het spannende slot werd echter niet meer gescoord en zo was de buit binnen voor Anderlecht.

Paars-wit heeft behalve een 32ste landstitel ook een ticket beet voor deelname aan de Champions League volgend seizoen. Zulte Waregem mag als tweede naar de voorronde van diezelfde Champions League. Club Brugge moet zich als derde tevreden stellen met een plaatsje in de Europa League.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni