Anderlecht riskeert 2.500 euro boete voor bommetje in Mechelen

© Gvg/Photo News
| Met 1.000 extra plaatsen in het vak van de harde kern hoopt Anderlecht de sfeer in het stadion te verbeteren.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zal een boete van 2.500 euro eisen tegen RSC Anderlecht, omdat een supporter van paars-wit een voetzoeker op het veld van KV Mechelen gooide. De Brusselaars moeten volgende dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen om zich te verantwoorden.

RSCA ging op de 26e speeldag met 2-0 onderuit in het AFAS-stadion van Malinwa. Aster Vranckx legde in de 72e minuut in twee tijden de eindstand vast. De bezoekers konden zijn doelpunt - dat een serieuze knauw gaf aan de Brusselse hoop om play-off 1 nog te bereiken - maar weinig appreciëren. Vanuit het bezoekersvak werd een bommetje op het veld gegooid.

Het is de tweede keer op korte tijd dat RSCA vervolgd wordt voor het werpen van voetzoekers. Het gebeurde in januari ook in de thuismatch tegen Club Brugge (1-2). Toen belandde een bommetje vlak naast doelman Simon Mignolet. Anderlecht bekocht het incident met een boete van 5.000 euro en een gedeeltelijke sluiting van zijn tribunes in de volgende thuismatch tegen Zulte Waregem (7 maart).

Anderlecht liet al weten beide supporters opgespoord te hebben en zal strafrechtelijke en burgerrechtelijke stappen tegen hen ondernemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?