Anderlecht rondt komst van spelmaker Vlap af

Vlap speelde heel zijn carrière in Friesland bij Heerenveen.

De tweede zomertransfer van RSC Anderlecht na speler-trainer Vincent Kompany is een feit. De Nederlandse spelverdeler Michel Vlap verlaat zijn jeugdclub Heerenveen na zeventien jaar en tekende voor vijf seizoenen in het Astridpark. "Hij beschikt over de kwaliteiten om een zeer grote speler te worden."

De transfer hangt al langer in de lucht, maar is nu dus ook officieel. Woensdag legde de 22-jarige Nederlander met succes zijn medische testen af. "Ik ben heel blij met deze transfer", reageert Vlap op de website van RSCA. "Anderlecht is een uitdaging die ik moet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om hier te slagen. Ik hoop de fans heel wat mooie momenten te kunnen bezorgen."

Vlap moet op het middenveld een weergaloze tandem worden met toptalent Yari Verschaeren. "Ik kijk uit naar de impact die zij als duo zullen hebben op de kwaliteit van ons voetbal", zegt sportief directeur Michael Verschueren. "Vlap bezit de kwaliteiten om een zeer grote speler te worden en zal van grote meerwaarde zijn voor het team."

8 miljoen euro

De Nederlandse middenvelder maakte in november 2016 zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen. Sindsdien kwam hij tot 65 officiële duels, waarin hij 21 keer scoorde. Het voorbije seizoen kwam hij helemaal op dreef en was hij in de Eredivisie goed voor zestien treffers en zes assists.

Anderlecht legt 8 miljoen euro neer voor Vlap, wat hem na Nicolae Stanciu (10 miljoen eur) de duurste transfer ooit maakt bij de Brusselaars. De Nederlander kon ook naar de Italiaanse subtopper Atalanta, maar volgens de anekdote zou zijn zieke grootmoeder hem aangeraden hebben naar het Astridpark te verhuizen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?