| Vincent Kompany hield bijna in zijn eentje de topschutter uit de competitie in bedwang, Dieumerci Mbokani.

Anderlecht sluit 2019 af met scoreloos gelijkspel in Antwerp

MD
© BRUZZ
27/12/2019

RSC Anderlecht heeft het annus horribilis dat 2019 heet afgesloten met een scoreloos gelijkspel in en tegen Antwerp. Sportief geen slecht resultaat voor de Brusselaars tegen de gedeelde tweede in de stand, maar met een puntje op de Bosuil schiet Anderlecht niet veel op in de strijd om play-off 1. Vanaf januari moet paars-wit vol aan de bak om nog enige glans aan het seizoen te geven.

Paars-wit begon goed aan de laatste wedstrijd van 2019 - een jaar om zéér snel te vergeten - maar moest na tien minuten toch zijn meerdere erkennen in Antwerp. Kansen creëren bleek echter ook voor de thuisploeg o zo moeilijk. In de eerste helft kregen we vooral veel strijd en inzet te zien, maar doelgevaar zat er niet bepaald in. Dat had veel te maken met een beresterke Kompany, die de voorlinie van Antwerp en vooral topschutter Mbokani bijna eigenhandig in bedwang hield.

Diep in de tweede helft kreeg diezelfde Mbokani dan toch nog een reuzekans, nadat Kompany uitschoof en de spits alleen kon aanleggen, maar zijn schot zoefde naast de kooi van Van Crombrugge. Ook Refaelov kreeg in de slotminuten nog een reuzekans, maar Anderlecht ontsnapte. Zelf konden de Brusselaars amper voor doelgevaar zorgen, al belandde een verdwaalde voorzet van Sambi Lokonga nog pardoes op de lat.

Met het zevende scoreloos gelijkspel van het seizoen haalt paars-wit weliswaar een punt in een uitwedstrijd waar enkel Club Brugge al ging winnen, maar schiet het amper iets op in de strijd om play-off I. RSCA sluit zo het seizoen af op de negende plaats, op zeven punten van KV Mechelen, dat zesde staat.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni