Lior Refaelov nam zijn verantwoordelijkheid op bij RSCA.

Anderlecht is snel klaar met Eupen na defensieve blunders en wint met 4-1

07/02/2022

RSC Anderlecht heeft na twee opeenvolgende nederlagen tegen Cercle Brugge (0-2) en competitieleider Union Sint-Gillis (1-0) opnieuw aangeknoopt met de overwinning. In het eigen Lotto Park nam het zondagavond vlot de maat van KAS Eupen met 4-1 op de 26e speeldag van de Jupiler Pro League.

Paars-wit palmt opnieuw zijn plek in de top 4 in met 45 punten. De Panda's blijven op de dool en zijn ondertussen afgegleden naar de vijftiende plaats met 27 eenheden.

De Brusselaars hadden na zeven minuten al een dubbele voorsprong te pakken via Joshua Zirkzee (3.) en Christian Kouame (7.). De spitsbroers straften defensief gestuntel van de Oostkantonners genadeloos af. Smail Prevljak (13.) scoorde al snel de aansluitingstreffer, maar Zirkzee (24.) bracht de marge halverwege de eerste helft met zijn tweede van de avond weer op twee doelpunten. In de tweede helft haalde Anderlecht de voet van het gaspedaal, maar in het slot kopte de ingevallen Benito Raman (88.) er nog eentje tegen de touwen.

Eerder op de dag revancheerde AA Gent zich met 1-2 op het veld van Club Brugge voor de bekernederlaag eerder deze week in de Ghelamco Arena (0-1) en raapte rode lantaarn Beerschot niets bij Antwerpse buur KV Mechelen (3-2). Later op zondag zijn Racing Genk en Zulte Waregem om 21u00 nog aan zet in de afsluiter van de speeldag.