Anderlecht-speler Verschaeren test opnieuw positief op coronavirus

© Photonews
| Yari Verschaeren.

Anderlecht heeft woensdag een update gegeven rond het aantal met het coronavirus besmette spelers in haar selectie. Rode Duivel Yari Verschaeren is nog steeds positief en blijft in quarantaine, net als belofteninternational Hannes Delcroix en Mohammed Dauda. In de loop van de week volgen er nog nieuwe tests bij paars-wit.

Er was intussen wel goed nieuws voor Michel Vlap, Antonio Milic, Lucas Lissens, James Lawrence, Peter Zulj en Timon Wellenreuther. Zij konden na een negatieve test opnieuw aansluiten bij de groep. Het lijkt uitgesloten dat Verschaeren, Delcroix en Dauda zondag kunnen meespelen in de topper bij Club Brugge.

Bondscoach Roberto Martinez nam Verschaeren wel op in zijn selectie voor de oefeninterland tegen Ivoorkust (8 oktober in Brussel), en de Nations League-duels tegen Engeland (11 oktober in Londen) en IJsland (14 oktober in Reykjavik). Martinez gaf op zijn persconferentie aan te rekenen op de Anderlecht-youngster, als hij tenminste genezen wordt verklaard. "Als hij zondag negatief test, sluit hij bij de groep aan," aldus de Spanjaard. "We wachten op groen licht. Op fysiek vlak heeft hij niets verloren, hij bleef individueel trainen."

Hannes Delcroix werd door beloftencoach Jacky Mathijssen eveneens geselecteerd voor de EK-kwalificatieduels tegen Wales (op 9 oktober in Leuven) en Moldaviƫ (op 13 oktober in Tiraspol).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?