© Photo News | Yari Verschaeren, hier in actie tegen Young Boys Bern.

Yari Verschaeren maakt kans op Golden Boy Award

© Belga
16/06/2020

Anderlecht-goudhaantje Yari Verschaeren is een van de honderd genomineerden voor de Golden Boy Award van 2020, dat is de trofee voor de beste voetballer onder de 21 jaar (vanaf geboortejaar 2000) op de Europese velden, zo maakte de organiserende krant Tuttosport maandag bekend.

De 18-jarige Verschaeren, die medio volgende maand zijn negentiende verjaardag viert, is de enige landgenoot op de lijst van genomineerden. Met de Canadees Jonathan David (AA Gent) en de Argentijn Facundo Colidio (STVV) staan er nog twee spelers uit de Jupiler Pro League op de lijst, al was die laatste met een uitleenbeurt in Limburg aan de slag. Hij keert eerstdaags terug naar Inter Milaan.

Geen primeur voor België

Verschaeren, die ook al drie caps voor de Rode Duivels verzamelde en daarin met een omgezette strafschop één keer tot scoren kwam, is niet de eerste Belg ooit die voor de prestigieuze award genomineerd wordt. Onder meer Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Thibaut Courtois, Zakaria Bakkali, Adnan Januzaj, Divock Origi en Jason Denayer gingen hem voor.

De aanvallende middenvelder werd op het Gala van de Gouden Schoen al verkozen tot Belofte van het Jaar. Daarnaast kreeg hij ook de trofee voor Jonge Profvoetballer van het Jaar en werd hij op het Sportgala eveneens uitgeroepen tot Belofte van het Jaar.

De lijst wordt nog een aantal keer uitgedund, vooraleer eind dit jaar een winnaar gekozen wordt. Vorig jaar ging de trofee naar de Portugees Joao Felix van Atlético Madrid. Hij hield de Engelsman Jadon Sancho (Borussia Dortmund) en de Duitser Kai Havertz (Bayer Leverkusen) achter zich.

Sancho staat dit jaar opnieuw bij de genomineerden, al krijgt hij af te rekenen met concurrentie van onder meer Alphonso Davies (Bayern München), Ansu Fati (FC Barcelona), zijn ploegmaat Erling Haaland en het Braziliaanse Real Madrid-trio Vinícius, Rodrygo en Reinier.

Ronkende namen op erelijst

De Golden Boy Award wordt sinds 2003 uitgereikt. Een internationale jury van voetbaljournalisten kiest de uiteindelijke winnaar. Ronkende namen op de erelijst zijn onder meer Rafael Van der Vaart (2003), Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Cesc Fabregas (2006), Sergio Aguëro (2007), Mario Balotelli (2010), Paul Pogba (2013), Raheem Sterling (2014) en Kylian Mbappé (2017).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Samenleving, Yari Verschaeren, RSC Anderlecht, Golden Boy Award

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni