| Ognjen Vranjes staat bekend om zijn wilde tackles.

Anderlecht-speler Vranjes brengt nacht door in gesloten centrum

TD
© Belga
27/03/2019

Er komt geen einde aan de lijdensweg van Ognjen Vranjes bij Anderlecht. Toen hij maandagavond terugkeerde van een weekend in Bosnië werd hij aangehouden op de luchthaven van Charleroi omdat zijn verblijfsvergunning verlopen was. Die was sinds vorige maand geschorst door een juridisch conflict tussen paars-wit en Vranjes' gewezen huisbaas in de gemeente Anderlecht.

RSCA had de huur van enkele appartementen opgezegd waarop de huisbaas naar de gemeente was gestapt. Daar liet hij Vranjes, intussen verhuisd naar een andere gemeente, van ambtshalve schrappen. Of Vranjes van de schrapping op de hoogte was, is niet duidelijk. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis.

De politie in Charleroi liet hem een verklaring tekenen dat hij volgens de procedure zou teruggestuurd worden naar zijn land. Omdat er maandagavond geen vluchten meer naar Banja Luka vertrokken werd hij overgebracht naar Steenokkerzeel. Daar bracht hij de nacht door in het gesloten transitcentrum Caricole.

Pas dinsdagochtend kreeg de politie de nodige documenten in handen om Vranjes vrij te laten en opnieuw toegang te geven tot het grondgebied.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Ognjen Vranjes, RSCAnderlecht, Steenokkerzeel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni