| De centrale verdediger staat bekend om zijn wilde tackles.

RSC Anderlecht heeft zijn Bosnische verdediger Ognjen Vranjes een boete opgelegd naar aanleiding van een ongepaste Instagramfoto, zo maakte de Belgische recordkampioen vrijdag bekend.

Op de Instagramfoto verheerlijkte hij wangedrag van supporters van zijn ex-club AEK Athene tijdens het Champions League-thuisduel tegen Ajax, toen ze met brandbommen gooiden naar bezoekende fans.

"Het bericht dat Ognjen Vranjes afgelopen dinsdag op Instagram heeft gepost is onaanvaardbaar voor een speler van RSC Anderlecht", klinkt het in een mededeling van de club. "Vrijdag hebben Michael Verschueren en Luc Devroe een gesprek gehad met de speler. Er is hem een boete opgelegd."

Vranjes verontschuldigt zich daar nu voor bij de fans van Anderlecht. "Ik besef dat ik een fout heb begaan en aanvaard de boete die de club mij oplegt", zo vertelt de beenharde verdediger. "Ik heb Michael Verschueren en Luc Devroe mijn excuses aangeboden. Nu wil ik mij ook bij jullie, de supporters van RSC Anderlecht, verontschuldigen. Ik begrijp dat de boodschap die ik heb gepost, inacceptabel is. Ik hoop dan ook dat jullie mijn excuses aanvaarden en dat ik weer op jullie steun kan rekenen. Samen kunnen we mooie resultaten bekomen bij RSC Anderlecht."

Fascistische tatoeage

Over de fascistische tatoeage op zijn arm wordt in het persbericht niet gesproken. Vranjes heeft op zijn rechterarm een tattoo die (vermoedelijk) Momcilo Dujic voorstelt. Die collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's en werd door de toenmalige Joegoslavische regering schuldig bevonden aan oorlogsmisdaden.

De Bosnische voetbalbond liet daaromtrent al weten geschokt te zijn en zijn positie bij het nationale team oogt zo heel onzeker. Ook bij Anderlecht staan er door zijn brokkenparcours vraagtekens bij zijn toekomst. De 29-jarige verdediger kwam in het tussenseizoen voor iets meer dan drie miljoen euro over uit Griekenland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Ognjen Vranjes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni