Neerpede, 31 januari 2020, de laatste transferdag van de wintermercato voor RSC Anderlecht  Michael Verschueren is tot diep in de nacht aan het werk

Anderlecht-spelers kunnen weer aan conditie werken in Neerpede

HD
© Belga
13/04/2020

De A-kern van RSC Anderlecht kan sinds maandag weer terecht in het oefencentrum van Neerpede. Spelers die het wensen, krijgen opnieuw de kans op de club aan hun conditie te werken. Paars-wit benadrukt dat de huidige maatregelen, die gelden om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, hierbij nauw opgevolgd zullen worden.

De voetballers van RSCA moesten de voorbije weken wegens de coronamaatregelen hun conditie thuis individueel op peil houden, maar zij die willen, kunnen nu opnieuw van de infrastructuur in Neerpede gebruik maken. De trainingen, die individueel of in kleine groepjes plaatsvinden, zijn niet verplicht. De Brusselaars willen zo een oplossing bieden aan de spelers voor wie het thuis niet evident is aan de conditie te werken.

Op foto's die maandag in verschillende media verschenen, is te zien hoe trainer Frank Vercauteren aanwezig is. Ook onder meer Jérémy Doku, Nacer Chadli, Elias Cobbaut, Hendrik Van Crombrugge, Michael Amir Murillo en Killian Sardella tekenden present. Anderlecht werkt op deze manier verder toe naar een mogelijke herstart van de competitie, maar het is nog koffiedik kijken wanneer dat precies zal zijn en onder welke vorm.

De raad van bestuur van de Pro League adviseerde begin deze maand om het profvoetbal in België dit seizoen alvast niet meer te hervatten. Voor de finale van de Beker van België tussen Club Brugge en Antwerp zou eventueel een uitzondering gemaakt worden, net als voor de return van de promotiestrijd in 1B tussen Oud-Heverlee Leuven en Beerschot. De volgende weken moet er hierover meer duidelijkheid komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA Anderlecht, trainingscentrum Neerpede

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni