| Academisch was de partij in Antwerpen niet. We kregen veel duels en fysiek voetbal te zien.

Na de eerste overwinning van Anderlecht in Play-off 1 vorige week, pakte het nu een punt op bezoek bij Antwerp. Santini bracht Anderlecht al vroeg op voorsprong, maar in de tweede helft zette Lamkel Zé de bordjes weer gelijk. Anderlecht ziet de vierde plaats weer verder wegglippen en strijdt met Gent om plek vijf.

Paars-wit ging op zijn elan van vorige week tegen Standard door. Nog geen vijf minuten waren er verstreken of 'Belofte van het Jaar' Verschaeren toonde zich lucide genoeg om een voorzet van Cobbaut panklaar te leggen voor Najar. De Hondurees kraakte zijn schot, Santini was goed gevolgd om de hobbelende bal in doel te verlengen.

Antwerp was van slag door de 1-0, maar kwam onder impuls van zijn dwingend en vocaal sterk publiek dreigen. Het was Bornauw die de bal ei zo na in eigen doel kopte, maar Didillon bracht redding.

Voorsprong gaat in rook op

Sporting kon gaan rusten met een voorsprong, maar zag die snel weer in rook opgaan in de tweede helft. Kums en Bornauw werden kinderlijk eenvoudig afgetroefd op een verre ingooi, Lamkel Zé pompte de bal genadeloos in doel.

OPARE_TACKLE_VERSCHAEREN_RSCA

| Het ging er soms hard aan toe op de Bosuil. Verschaeren moest een stevige tackle van Opare ontwijken.

Antwerp toonde waarom het dit seizoen gewoon beter is dan Anderlecht. Fysiek imponerend en op vitale posities iets meer kwaliteit, zoals in het aanvallend compartiment. Amara Baby en Lamkel Zé toonden zich geregeld een gesel voor Cobbaut en co.

En bij Paars-wit bonkte en beukte doelpuntenmaker Santini dat het een lieve lust was, maar het zag er gewoon niet uit.

Geen vermelding in geschiedenisboeken

Met nog twintig minuten op de klok kwamen de bezoekers iets meer uit de omknelling, maar pas vijf minuten voor het einde zat er een echte kans in voor Anderlecht. De voorzet van Verschaeren was op maat, Santini gleed het leer over de kooi van doelman Bolat.

Het bleef bij 1-1. Een enkele Antwerpfan liep nog het veld op in de blessuretijd, maar net als de match zal de man geen vermelding krijgen in de geschiedenisboeken.

Racing Genk kan vanavond wel geschiedenis schrijven. Als de Limburgers winnen op het veld van Club Brugge zijn ze landskampioen.