5 mei 2019: Vincent Kompany wint de FA Cup Final met Manchester City in de Premier League
© PhotoNews

Anderlecht stelt Kompany volgende week dinsdag voor

© Belga
20/06/2019

Volgende week dinsdag (25 juni) om 15 uur organiseert RSC Anderlecht de persconferentie waarop speler-manager Vincent Kompany wordt voorgesteld. Dat maakte paars-wit donderdag bekend. Craig Bellamy wordt dan weer de nieuwe beloftencoach.

De presentatie zal plaatsvinden in het trainingscentrum in Neerpede. Vincent Kompany kondigde op 19 mei aan dat hij vanaf komend seizoen opnieuw voor Anderlecht zal uitkomen. Hij deed dat op dezelfde dag waarop hij zijn afscheid van Manchester City bekendmaakte.

De 33-jarige Rode Duivel wordt bij de Belgische recordkampioen speler-manager. Hij neemt Simon Davies van City mee als hoofdtrainer naar het Astridpark.

Bellamy trainer van beloftenploeg

De voormalige Welshe international Craig Bellamy is dan weer de nieuwe trainer van de beloftenploeg van Anderlecht. Zijn komst hing al even in de lucht en werd donderdag officieel bevestigd door paars-wit. Bellamy ondertekende een contract voor drie seizoenen. "

"We zijn erg blij dat Craig de overstap maakt naar RSC Anderlecht. Hij heeft veel ervaring en kan onze jeugdspelers zowel op mentaal als op voetbaltechnisch vlak veel bijbrengen. Als beloftencoach krijgt hij de taak om de jonge talenten klaar te stomen voor het A-team", zegt jeugddirecteur Jean Kindermans.

"De aanstelling van Craig bewijst dat wij blijven inzetten op onze jeugdwerking", vult sportief directeur Michael Verschueren aan. "Hij zal nauw samenwerken met Vincent Kompany, Simon Davies en de jeugdtrainers om de overstap van onze 'purple talents' naar het A-team te vergemakkelijken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Vincent Kompany

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni