Boezemvriend van Vincent Kompany wordt zijn assistent bij Anderlecht

© PhotoNews
| Rodyse Munienge (midden, tussen de trainers): jeugdvriend, en nu ook personal assistant, van Vincent Kompany, op de gesloten training van RSC Anderlecht van 17 juni 2019.

Rodyse Munienge wordt de personal assistant van speler-manager Vincent Kompany. Kompany en Munienge zijn als sinds hun jeugd boezemvrienden.

Rodyse Munienge was volgens Het Laatste Nieuws een opvallende verschijning, maandag op het trainingsveld van Anderlecht. De ex-paracommando is geen trainer, maar wel de persoonlijke assistent van Vincent Kompany.

“Hij doet vanalles voor Vincent, al járen: Rodyse is zijn bodyguard, chauffeur, zijn manusje-van-alles,” zegt Pierre Kompany (CDH), behalve vader van Vincent ook burgemeester van Ganshoren. “Vincent had iemand nodig die hij volledig kon vertrouwen. Dat is dus Rodyse geworden – Vincents eerste en oudste vriend. En ook Kompany heeft zijn vriend altijd geholpen.”

Munienge en Kompany kennen elkaar al van sinds ze kleine jongens waren in Toren 35 van de Noordwijk in Brussel. Inmiddels waren ze getuige op elkaars huwelijk en zijn ze peetvader van elkaars kind.

“Wie goed kijkt naar oude foto’s van Kompany, zal Rodyse altijd opmerken achter de voetballer. Discreet, maar aanwezig,” klinkt het. Dat Munienge steeds in de schaduw opereert, vindt hij naar eigen zeggen geen probleem. “Hij is de man, hij is het die duizenden handtekeningen zet.”

KOMPANY_RSCA
© Photonews
| Vincent Kompany groet het Anderlechtpubliek in 2014. Nu keert hij terug als speler-trainer naar het Astridpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?