Vincent Kompany.
© PhotoNews | Vincent Kompany keert terug naar het Astridpark

Vincent Kompany keert terug naar Anderlecht

JC
© BRUZZ
19/05/2019

Vincent Kompany trekt volgend jaar opnieuw het shirt van RSC Anderlecht aan. Hij tekent er een contract als speler-trainer voor drie jaar. Kompany kondigde het nieuws zelf aan via Facebook.

Kompany kreeg z'n jeugdopleiding bij de Belgische recordkampioen en speelde tot 2006 voor Paars-Wit. Dat hij na een ongeziene succescarrière als kapitein van Manchester City en de Rode Duivels nu terugkeert naar de club waar het voor hem allemaal begon is onverwacht.

In zijn Facebookpost legt Kompany uit dat hij de moeilijke periode na de overname van Anderlecht door Marc Coucke op de voet gevolgd heeft. Hij zou enkele maanden geleden zijn hulp al aangeboden hebben. De plannen voor Kompany zijn door Arnesen en Verschueren concreet uitgewerkt. Hij gaat bij RSCA aan de slag als speler-trainer, een constructie die in het verleden erg populair was, maar tegenwoordig in het professioneel voetbal niet vaak meer voorkomt.

Dat Coucke Kompany na een moeilijk seizoen terug naar het Astridpark weet te halen, wordt door de fans jubelend onthaald. Onder een filmpje dat de club deelde op Facebook regent het alvast bedankjes aan de eigenaar.

KOMPANY_RSCA_2005
© Photonews | Kompany in zijn RSCA-periode

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RCS Anderlecht, Vincent Kompany

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie