| Nmecha scoorde twee keer voor Anderlecht.

Anderlecht trekt overwinning over de streep tegen KV Oostende

MV
15/12/2020

Anderlecht pakte zes op zes. Debutant Lucas Lissens ging met rood van het veld en dat bracht Anderlecht in het slot nog in de problemen. Maar de 2-1 overwinning is verdiend. In het klassement klimt RSCA naar plaats vier.

Kompany moest flink schuiven in zijn basiself die vorige vrijdag nog won van Genk. Miazga en Cullen waren geblesseerd en de jongeren El Hadj en Lissens, die zijn debuut maakte, kwamen in de ploeg.

Oostende begon goed, Anderlecht moest even zoeken. De eerste kans kwam pas net na het kwartier, maar was wel voor de thuisploeg.

Nummer 8 voor Nmecha

Met een briljante cross van Sambi tot bij Amuzu. Die vond op zijn beurt Vlap ter hoogte van het penaltypunt, de inzet van de Nederlander werd gepareerd door doelman Hubert.

Paars-wit was wakker, Nmecha recupereerde de bal op de vijandige helft, kapte een man of twee uit en kon Hubert wel verschalken. Doelpunt nummer 8 van het seizoen voor de Duitse aanvaller.

Oostende dreigde, zij het heel beperkt, via Gueye. Hij werd op een voorzet voldoende gehinderd door debutant Lissens. De volgende kans kwam pas een handvol minuten voor rust, Sambi Lokonga knalde naast van net buiten de zestien.

RSCA_LISSENS

| Lucas Lissens debuteerde feiloos, tot hij rood pakte.

Oostende probeerde de bakens te verzetten na de koffie, maar echte kansen leverde dat niet op. Het was weer de thuisploeg die na goed tien minuten een doelprijpe kans kreeg. Na een goede kaatsende aanval via Mukairu, El Hadj en Nmecha werd Mukairu foutief afgestopt in het strafschopgebied.

Penalty dus en dat was een koud kunstje voor Nmecha die met een panenka de 2-0 maakte.

Debuut in mineur

Anderlecht leek de match dan simpel uit te spelen, tot Lissens te driest inging op D'Arpino na balverlies. De debutant kreeg rood en kon gaan douchen, dan toch een debuut in mineur.

Oostende rook zijn kans, maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Dan moest het maar met een gelukje, na een afgeweken schot kopte Mykhailichenko slecht terug op doelman Wellenreuther. De bal hobbelde traag in doel. 2-1, een onnodige tegengoal.

Het was dus weer bibberen in het Astridpark voor Kompany en de zijnen. In minuut 89 kreeg de ingevallen Ndicka nog de beste kans voor KVO, maar hij knalde in het zijnet.

Sporting trok de de winst over de streep en klimt nu naar plaats vier in het klassement.