| Anderlecht werd zondag in het Poolse Lodz uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League vrouwenvoetbal.

Anderlecht uitgeschakeld met strafschoppen door Kuopio in eerste ronde

22/08/2022

Anderlecht werd zondag in het Poolse Lodz uitgeschakeld in de eerste kwalificatieronde voor de Champions League vrouwenvoetbal. In de finale van groep vijf leden de paars-witte vrouwen een zure nederlaag op strafschoppen (3-4) tegen het Finse Kuopio. Na de reguliere speeltijd was het 2-2.

De Brusselaars kwamen op voorsprong via Stefania Vatafu (35e). Gentjana Rochi kon gelijkmaken na rust (55e). In de verlengingen dacht Sarah Wijnants de kwalificatie te bieden aan RSCA (102e), maar Rochi maakte met haar tweede doelpunt de gelijkmaker in de slotminuut van de verlengingen.

De twee teams zetten de eerste drie strafschoppen om, maar Kuopio miste de vierde strafschop. De strafschop van Lotje de Keizer werd vervolgens gestopt door de Finse keepster. Simonen maakte vervolgens de vijfde strafschop voor Kuopio, terwijl die van Vatafu op het doelkader belandde: Anderlecht uitgeschakeld.

Donderdag hadden de speelsters van Dave Mattheus de halve finale tegen Lodz met 3-2 gewonnen. De Finnen plaatsten zich met 2-0 tegen het Litouwse FC Gintra.